tirsdag 23. november 2010

Juleshopping!

A woman with a stack of Christmas gifts walks down a busy shopping street (1538R-54311 / alc0029 © IMAGEZOO)- Og da har startskuddet offesielt gått av for innkjøp av årets julegaver! I mitt forrige innlegg skrev jeg at man skal ta seg god tid i førjulstiden. Det er jo selvfølgelig bare tull. FOR her MÅ det gå unna dersom man skal rekke å komme i mål. Så folkens LØYPE for her kommer JEG!  
Ikke bare at man skal rekke å kjøpe disse gavene, men det skal jo helst være noe kreativ og orginalt - og noe som du ikke har kjøpt før. Men hvem har vel overiskt over det? Heldigvis siden jeg er superkvinne? så har jo jeg selvfølgelig alt under kontroll - or NOT! Gaveshopping er ikke så ille som det kan høres ut som, men jo nærmere man kommer jul jo verre blir det. For da skal du stå i kø sammen med de andre tusen som er ute i samme ærend. Først skal man sitte i bilkø på tur til butikken, så er det kø for å komme seg inn i butikken, så kø inn i prøverommet- Nei det var vist feil, for FY man skal jo ikke handle til seg selv! Når du endelig å suamfart butikken(e) og funnet den perfekte gaven, begynner turen frem til kassen. Så endelig din tur - så ringer telefonen! Vel ute av butikken så er det på'n igjen for det er jo ikke bare du som skal ut av butikken eller byen. Og kafètur er det bare å glemme, for hvem har vel tid til det - og ikke er det noe plass heller? Så moralen er: Vær ute i god tid :-) God førjulstid!

mandag 22. november 2010

Dagens fangst

Vi har nå kommet inn i førjulstiden, med dens herlige sjarm. Det er nå man skal rusle (merk rusle - IKKE springe- og IKKE husje på folk som går litt saktere enn ønsket tempo!) rundt i gaten, stikke innom en butikk eller to før man setter seg ned på en cafè, nyter en deilig kaffe med noe godt attåt og snakker om dagens fangst. Kan vel ikke bli bedre enn det vel?

- Og her om dagen gjorde jeg nettopp dette. Og gamlebyen i Fredrikstad er bare helt perfekt for en slik tur, med hyggelig atmosfære og alle sine søte små butikker. Og det er spesielt èn butikk jeg bare må innom når jeg er i gamlebyen- og det er Lille Spesial. Det er så mye lekkert der inne og fristelsene står på rad og rekke, opp og ned, og i alle krinker og kroker. Så her gjelder det å være bestemt hvis ikke kommer man ut med både det ene og det andre, i tillegg til en mye slankere lommebok. Og man bør jo være litt forsiktig i disse dager. Men litt må man jo unne seg tross alt....

Og her er hva jeg kom over:
Her er mandler med sjokolade og kanel, fikenmarmeladeog noe appelsinblomsthonning

De mandlene er bare så utrolig gode! Smakte de første gang i London, på Borough marked. Klarte å komme hjem med et halvt kilo - og det er litt kan man si. Etter at de var så godt forsvunnet spottet jeg de tilfeldigvis på Lille Special.

Fikenmarmelade hører julen til - og ellers i året for den saks skyld!
Serveringstips: - og det trenger ikke være lørdag unne seg litt hygge!

Bruchetta med brie og litt marmelade - velbekomme!


søndag 14. november 2010

Fudgesesongen har offisielt startet!

Jeg bare elsker fudge! Etter å ha forsøkt ulike fugdeoppskrifter, men mindre hell får man si, har jeg funnet en som en enkel og bare helt fantastisk god! Tidligere forsøkte jeg meg på karmaellfudge. Her må ma passe på at sukkeret skal ha høy temperatur osv... Resultatet ble noen ganger at den ikke stivnet helt, eller at det ble for mye sukker/fløte smak. Jeg kom da over en oppskrift som inneholdt bare sjokolade og ingen sukker!  Og enklere kan det ikke bli, bare se:
 


Grunningredienser: Sjokolade,kondensmelk, usaltet smør, anelse delfiafett og marsmellows.
 Marsipan,appelsin, nøtter og sjokeladeknopper er smakstilsetninger.

Grunnoppskrift:
400 g 70% sjokolade (god kvaliet gir best resultat)
1 Boks Kondenserende melk (Svensk)/ Evnt. Viking melk, men bruk kun 3/4 av boksen. Ikke så søt som den svenske. Så da kan det være du bør ha i litt sukker.
3 ss usaltet smør
ca 3 store marsmellows og litt delfiafett. Dette er for å sikre at den stivner.
Litt sukker hvis ønskelig.
Revet appelsinskall fra 1 appelsin hvis ønskelig.
Smakstilsetninger: Nøtter, marsipan, chili, daimkuler etc div pynt. Her er bare egen fantasi som setter begrensninger.  Oppskriften er så stor at du kan lage med flere smaker.


Smelt marsmellowsen og delfiafettet sammen med litt av melken (i egen kjele).


Brekk opp sjokoladen, ha i melk, smør, den smeltet marsmellowsen og evnt sukker i en kjele på svak varme.

Hakk eller knus nøttene. Dette kan også gjøres i forkant, da man må jobbe raskt når sjokoladeblandingen begynner å smelte.


Når den begynner å tykner har du i revet appelsinskall

Da har du oppi ca 150 g pistasjnøtter eller evnt andre nøtter (hasselnøtter kan også anbefales).
Nå har du det over i form (eks. middelsstor ildfastform) som er dekt med bakepapir. Du heller alt i og smører det utover. Har evnt  pynt på som eks. hvite sjokoladeknapper og trykker de litt ned. Setter det til  kjøling og etter ca 1 time vips:

Ferdig resultat!


Men hva med marsipanen...? Når jeg laget denne laget jeg med tre ulike smaker. M/marsipan, m/pistasjnøtter og en liten m/chili. Jeg gjorde følgende:
1. Jeg har da halve formen med marsipan m/rom. Jeg tar en bit marsipan, knar inn noen dråper romessens. Trykker/kjevler den ut slik at den blir flat ca 0,5 cm tykk. Fyller halve formen med sjokoladeblanding, uten nøtter. Legger marsipanen oppå og har over sjokoladeblandingen.
2. Videre tok jeg av litt sjokoladeblanding som jeg hadde i en bolle som jeg hadde en halv teskje chili i. Hadde dette over i små former (etter ferdig med pnkt.3).
3. Rørte så pistasjnøttene inn i resten, og hadde det over i formen, andre halvparten som jeg hadde med marsipan.
Anbefaler å gjøre klar,formen, marispanen og nøttene på forhånd hvis man skal lage med ulike smaker, da man må jobbe raskt med sjokoladen når den har begynt å tykne.
-Håper dette ikke var uklart :-)

Men pistasjnøtter


Med marsipan



-Og da var kaffen klar! God søndag :-)


Her hentet jeg min inspirasjon, som jeg har videreutviklet:
Nigella Lawson...Chocolate Pistachio Fudge...

torsdag 28. oktober 2010

Procrastination

Jeg både elsker og hater dette engelske uttrykket. Opplever det nesten litt vulgært "ProCrast" Den norske oversettelsen "utsettelse", rettferdigjør ikke ordets opprinnelige betydning. Det i seg selv bekrefter vel bare det norske språkets fattighet. Jeg nærmest hater uttrykket for jeg vil ikke være i kategorien med de som "procratinate" ting. Men må nok innrømme at det skjer, men tilhører heldigvis sjeldenheten. Samtidig har ordet en litt magisk effekt på meg. Siden jeg så sterkt misliker å skulle havne i denne kategorien, fører det til at ting jeg holder på "procratinate" plutselig setter i gang med- Og derfor elsker jeg dette fantastiske engelske uttrykket som fører til effektivitet og produktivitet. For hvem er "procrastinatorene" er det sløve slabbedasker som bare driver dank? Jeg tror det er mer nyansert en det, men med det bilde forebygger det ivhertfall for meg, å skulle havne i den kategorien. Så var det back to work som jeg brått tok en pause fra hmm...





 

søndag 24. oktober 2010

Når helgen blir bare burde-burde!

Og plutselig var helgen brått over...Fredag startet med blytunge øyelukk. Etter å ha stablet seg gjennom noen timer på skolebenken med metodelære, kunne helgen endelig starte. Jippi! tenkte jeg, og det første jeg ønsket å gjøre var å synke dypt ned i sofaen med pleddet trekt langt over hue. Men det var det liten tid til, for planene og gjøremålene stod i tettere kø en rushtraffikken ut av Oslo. For her skulle det syes, males, skiftes dekk - og JA! det gjør jeg selv, er jo tross alt superkvinne! At jeg fikk noe hjelp av supermannen trengs vel ikke sies så høyt..
- Deretter skulle jeg ha strøket noen gardiner. Innimellom burde jeg sikkert ha rukket noe matlaging, men selv superkvinner jukser også skal dere vite :-). Og Gullrekka kunne jeg bare se langt etter. Når lørdagen ankom, var det bare å gyve løs på dagens liste. For selv om mye var unnagjort fredag, var det ikke fritt for gjøremål som stod for tur før helgen var omme. Så skulle man tro at søndagen kom til å bli min hviledag, men neida......Og da er det bare en ting å gjøre - Telle ned til neste helg! 

onsdag 6. oktober 2010

Til ettertanke




Blogger skal liksom være litt morsomme eller inspirerende, men dagens blogg ønsker jeg vie til litt mer de dypere tanker. Det merkes at mørket kryper tettere på. I løpet av den siste tiden har flere nære personer av meg mistet noen de står nær. Selv om man har kunnskapen om livets gang, og vet hva som venter på andre enden av tidsaksen er det allikvel uvirkelig når det inntreffer. Selv om det er ventet, blir det nå så endelig. Man mimrer om dagene som var og tenker lite på dagene som kommer. Dette bidrar også til at man setter ting i perspektiv. Borte er alle bagatellene, som "bad hair day" og kjegglingen med samboeren. Vi trenger nok av og til å bli påminnet dette. Det å ikke henge seg opp i alle bagateller, eller ta noen for gitt- for plutselig er den der ikke lenger. Det er et engelsk ordak som gir mye mening; Husk å "Stop and smell the roses".

Hvit rose til deg...

søndag 3. oktober 2010

Høstkos :-)

Det sies at alle årstider har sin sjarm, men høsten er utvilsomt den beste av de alle. Dets flotte farger og høststormer som herjer ute. Uansett kan man nyte dagen, enten det er å kose seg ute i høstsolen med alle de gyllne fargene. Eller når høststormen setter inn, regnet pisker mot ruten og løvet flagrer i vinden og det er legitimert å sitte inne med tente stearinlys, noe varmt i koppen og noe å søtt å bite i. -Og best av alt, alle krav om å få bukt med sellulitter og bilringer er BORTE. Ihvertfall til over jul. Så nyt tiden!

fredag 1. oktober 2010

Tidskvote!

Tidsklemma er blitt et stuerent begrep vi ofte tar i bruk for å leigitimere alt vi ikke får gjort. For det er jo mange ting man skal rekke i løpet dagen, og ihvertfall hvis man har tenkt til å gå på det som kalles for jobb!
  
to_do_listJeg vil nærmest utrope meg til ekspert på alt jeg tror jeg skal rekke i løpet av dagen. Og jeg skriver lister, mange lister og  lange lister hvor jeg redegjør for alle  dagens gjøremål som skal unnagjøres før dagens slutt. På jobb, som hjemme. Listene har nemmelig blitt et begrep i vennegjengen, og går under navnet     "TO DO". Jeg skriver "To Do" øverst på arket, og fargelegger bokstavene helst Rød. Og jo mer jeg får strøket av denne listen jo bedre føler jeg meg. Men det skal sies at det tilhører sjeldenheten at jeg kommer i mål. Noen ganger tar det faktisk opp til uker å komme seg gjennom listen som jeg hadde tenkt til å bruke en dag på. Og jeg tror neppe det skylles min inneffektivitet.
Men jeg har jo så gjerne lyst til å rekke alt jeg ønsker. Og siden vi har miljøkvoter som man kan kjøpe for å slippe å ta miljøhensyn, må det vel også finnes tidskvoter. Tidskvoter kjøper man av de som driver dank og ikke aner hva de skal bruke tiden sin til. Man setter da den kjøpte tiden inn på sin tidskonto som man igjen kan  foreta transaksjoner fra når det røyner på som verst. God helg!

torsdag 30. september 2010

Ett skritt etter...

Dagen starter med at superkvinnen våkner en time før klokken ringen. Hun får på seg joggeskoene, tar Superhunden med seg, og løper lett en 5k. Vel tilbake etter løpeturen får hun i seg en nypresset juice mens hun inntar en velbalansert økologisk frokost og planlegger middagen. Etter en rask dusj og sminken er lagt finner hun frem en av sine skreddesydde drakter. Videre slenger hun håret opp i en kreativ formasjon, løper ut døren på vei til jobb og ser nærmest ut som Grace Kelly...
Mens jeg derimot...klarer så vidt å komme meg opp etter å ha trykket på snooze knappen i en time, og tenker ferbrilsk på hvordan jeg skal få tatt inn denne tapte tiden! Etter å ha inntatt kaffen i dusjen og funnet frem "kjede"klærne, haster jeg av sted til jobb. Vel fremme i bilen og fått vridd om nøkkelen oppdager jeg at "Søren, snart tom for bensin og nødt til å fylle"! Svinger innom bensinstasjonen, og da jeg allerede er sent ute rekker jeg kun å fylle noen liter før jeg haster videre. Vel fremme er det bare å begynne å tanke opp med litt kaffe for å komme seg gjennom dagen. Sånn ca ved lunchtiden har jeg klart å hentet inn den tapte tiden, før det er på'n igjen, for jeg tar meg jo alt for lang lunchspause. Så er det påfyll av mer kaffe for å komme seg gjennom sist økt.  

Vel hjemme etter en lang dag, lager Superkvinnen sin økologiske middag og vasker og shiner hus før Supermannen og Superhunden kommer hjem. Og som superkvinner flest har man jo også disket opp med en lekker dessert! God torsdag!




onsdag 29. september 2010

Fullkommen lykke hva er det?

Det er sikkert flere som drømmer om å se slik ut:


- Og drørmmer om å ha en mann som ser slik ut:












- Og tenker at livet er fullkommen når vi eier villa, Lexus og sprader rundt med hver vår Louis vuitton veske!
For å komme dit skal man helst trene fem dager i uken, spise økologisk mat - og den bør helst være hjemmelaget! Du skal gå kledd i klær laget av en eller annen designer. I tillegg skal man ha en spennende jobb med ulike karriere muligheter, reise på ferie til alpene eller seilferie jorden rundt. Mannen skal være å se på en alt for dyr sykkel med en alt for gul trøye langs veien i tid og utide for han skal jo tross alt delta på Birken! I tillegg skal hjemmet ditt se ut som en brosjyre fra Lexington og barna skal delta på ballett og andre aktiviteter som kan bidra til å heve statusen din i jentegjengen...Du skal være urban og spennende samtidig som du gjerne tar en tur over besseggen. Hvem er denne kvinnen og er det slik at det er slik vi vil være?
- Jeg syns det høres ut som et veldig stressende liv og hele tiden måtte hige etter disse idealene som er skapt av noen som har alt for mye penger og alt for god tid. Kan jo høres ut som jeg er misunnelig, med det er jeg altså ikke! Kunne tenkes at jeg drømmer om en slankere kropp, men samtidig er jeg ikke villig til å ikke kunne unne meg en liten  kopp sjokolade, mens jeg sitter godt ned i sofaen og ser på yndlingsprogammet på tv!