søndag 14. november 2010

Fudgesesongen har offisielt startet!

Jeg bare elsker fudge! Etter å ha forsøkt ulike fugdeoppskrifter, men mindre hell får man si, har jeg funnet en som en enkel og bare helt fantastisk god! Tidligere forsøkte jeg meg på karmaellfudge. Her må ma passe på at sukkeret skal ha høy temperatur osv... Resultatet ble noen ganger at den ikke stivnet helt, eller at det ble for mye sukker/fløte smak. Jeg kom da over en oppskrift som inneholdt bare sjokolade og ingen sukker!  Og enklere kan det ikke bli, bare se:
 


Grunningredienser: Sjokolade,kondensmelk, usaltet smør, anelse delfiafett og marsmellows.
 Marsipan,appelsin, nøtter og sjokeladeknopper er smakstilsetninger.

Grunnoppskrift:
400 g 70% sjokolade (god kvaliet gir best resultat)
1 Boks Kondenserende melk (Svensk)/ Evnt. Viking melk, men bruk kun 3/4 av boksen. Ikke så søt som den svenske. Så da kan det være du bør ha i litt sukker.
3 ss usaltet smør
ca 3 store marsmellows og litt delfiafett. Dette er for å sikre at den stivner.
Litt sukker hvis ønskelig.
Revet appelsinskall fra 1 appelsin hvis ønskelig.
Smakstilsetninger: Nøtter, marsipan, chili, daimkuler etc div pynt. Her er bare egen fantasi som setter begrensninger.  Oppskriften er så stor at du kan lage med flere smaker.


Smelt marsmellowsen og delfiafettet sammen med litt av melken (i egen kjele).


Brekk opp sjokoladen, ha i melk, smør, den smeltet marsmellowsen og evnt sukker i en kjele på svak varme.

Hakk eller knus nøttene. Dette kan også gjøres i forkant, da man må jobbe raskt når sjokoladeblandingen begynner å smelte.


Når den begynner å tykner har du i revet appelsinskall

Da har du oppi ca 150 g pistasjnøtter eller evnt andre nøtter (hasselnøtter kan også anbefales).
Nå har du det over i form (eks. middelsstor ildfastform) som er dekt med bakepapir. Du heller alt i og smører det utover. Har evnt  pynt på som eks. hvite sjokoladeknapper og trykker de litt ned. Setter det til  kjøling og etter ca 1 time vips:

Ferdig resultat!


Men hva med marsipanen...? Når jeg laget denne laget jeg med tre ulike smaker. M/marsipan, m/pistasjnøtter og en liten m/chili. Jeg gjorde følgende:
1. Jeg har da halve formen med marsipan m/rom. Jeg tar en bit marsipan, knar inn noen dråper romessens. Trykker/kjevler den ut slik at den blir flat ca 0,5 cm tykk. Fyller halve formen med sjokoladeblanding, uten nøtter. Legger marsipanen oppå og har over sjokoladeblandingen.
2. Videre tok jeg av litt sjokoladeblanding som jeg hadde i en bolle som jeg hadde en halv teskje chili i. Hadde dette over i små former (etter ferdig med pnkt.3).
3. Rørte så pistasjnøttene inn i resten, og hadde det over i formen, andre halvparten som jeg hadde med marsipan.
Anbefaler å gjøre klar,formen, marispanen og nøttene på forhånd hvis man skal lage med ulike smaker, da man må jobbe raskt med sjokoladen når den har begynt å tykne.
-Håper dette ikke var uklart :-)

Men pistasjnøtter


Med marsipan



-Og da var kaffen klar! God søndag :-)


Her hentet jeg min inspirasjon, som jeg har videreutviklet:
Nigella Lawson...Chocolate Pistachio Fudge...

3 kommentarer:

  1. Hei baby, gjett om jeg er glad for at jeg deler kontor med deg, for da skal sikkert jeg få smake litt i morgen...hi,hi...flinke deg Roomy! Fortsett å blogge på, du lager jo så fine innlegg.

    SvarSlett
  2. Er desverre ikke på kontoret i morgen (skal på langtur). Men skal ta med tirsdag! Forsøke å blogge når jeg har tid, det er jo ganske gøy :-)

    SvarSlett
  3. Dette ser godt ut! Må prøve å lage. Men uten appelsinskall. Jeg må holde godteri og frukt adskilt:-)

    SvarSlett