søndag 30. januar 2011

A nice cup of Tea

Jeg kan ikke være i gamlebyen uten å stikke innom favoritt butikken min; Lille Spesial. De har også åpnet inne i Fredrikstad sentrum, noe som jeg ikke syns var noen dum ting. Og lørdag gikk nettopp turen til gamlebyen og Lille Spesial.

Når du kommer inn i butikken står fristelsene på rekke og rad. Om du snur deg til høyre eller venstre så bare roper fristelsene på deg. Det kan være alt fra kaffe, te, oljer, krydder, og ikke minst alle disse små godsakene som ligger i disken deres. Jeg har til gjengjeld å komme tomhendt ut fra butikken.

Jeg gikk inn i butikken uten å ha noen formening om hva jeg tenkte å ha. Det pleier som regel å komme av seg selv. I utgangspunktet er jeg nok mer et kaffe menneske, men setter allikevel pris på en god kopp te.
De har mye variert te, på Lille Spesial, som du ellers ikke finner på f.eks Rema 1000. Jeg hadde egentlig lyst å prøve Kusmi te, da jeg har hørt så mye bra om den. Men var litt usikker på smakene deres. Og når jeg flyttet blikket mitt litt, fant jeg en amerikansk te, som fristet. Jeg liker te med mye krydder, og er i tillegg veldig glad i kanel. Valget var da enkelt og endte opp med denne kanelteen fra Harney & sons fine teas. 

              
Som du ser ligger de i poser, noe som jeg syns er en fordel, hvis man f.eks skal ta med seg litt på jobb.  Dette er en svart te, som i tillegg til kanel inneholder appelsin og nellik. Jeg syns teen var veldig god. Syns ikke det var noen utpreget appelsinsmak. Her er det kanelen som er det dominerende krydderet, derav navnet. Siden jeg hadde det i en stor kopp,og liker teen sterk kunne det nok med fordel ha trukket litt lenger.

 

Men jeg kjøpte jo ikke bare Te. På det øverste bildet ligger det to sjokoladekuler. Disse kommer også fra Lille Spesial. Det er mandel trekt med sjokolade og tiramisu. Alldeles nydelige! Disse ligger ferdig pakket i kremerhus. De koster litt, men absolutt verdt det! 
God søndag!



lørdag 29. januar 2011

Avskjed på grått papir.

Kilde: http://libeto.isay.no/
Det kan være kort avstand mellom stormende forelskelse til et sønderknust hjerte. Dette er nok noe de fleste av oss vil oppleve i livets harde skole. Jeg husker tilbake til tiden på barne- og ungdomsskolen hvor interessen for det annet kjønn økte i takt med alderen. Vi jentene hvisket og tisket om den søte gutten, og dersom vi har så heldige at han så i vår retning var det jo neste bare til å dåne av. Akkurat det tror jeg ikke har endret seg så mye. Men en ting jeg syns er litt spesielt for denne tiden, er hvordan "forhold" ble innledet og avsluttet. Jeg setter ordet "forhold" i annførsel for i den alderen kan det nok knapt kalles for forhold i et voksent perspektiv, selv om det var dødsens alvorlig der og da. Dersom det var en du var interssert i, motet man seg først opp til å sjekke med sin beste venninne om hun trodde du hadde sjans. Når det var avklart gikk så venninnen bort til din utvalgte å spurte om han ville være sammen med deg, mens du stod forventningsfult igjen å ventet på dommen. Dette var et nervepirrende øyeblikk hvor sjebnen stod på spill, som enten kunne ende med lykkerus eller motsatt tilfelle skam og kjærlighetssorg. I likheten med innledning til forholdet var ikke metoden så annerledes dersom en ønsket ut av forholdet. For da gikk bestekompisen bort til jenta for å overbringe beskjeden "han gjør det slutt!", og snudde på hælen og tuslet tilbake til kompisen sin, som ingenting var skjedd. Hvordan dette fungerte før min tid vet jeg heller lite om. Men etterhvert som man har blitt eldre har metodene utviklet eller endret seg i takt med utviklingen av teknologien.

Finnes det noen gode måter å avslutte et forhold på, eller break it easy? Jeg tror det er vanskelig å finne den perfekte måten, men mener at det er noen metoder som kan gå under kategorien uakseptable. Å gjøre det slutt per brev eller telefon har ihvertfall tidligere blitt ansett som feigt ,og som kanskje tilhører mer den yngre generasjon. Etterhvert som man blir eldre stilles det andre krav for bli ansett som anstendig og redelig. Det forventes at man er modig og voksen nok til å fortelle det "face-to-face" til den det gjelder. Det er ihvertfall noe jeg har trodd, men begynner nå å lure.

I dagen samfunn hvor det finnes en drøssevis av måte å kommunisere på uten å måtte se person du "snakker" med, har ført til enda flere måter å Dumpe kjæresten sin på, hvor man slipper å ta seg brye med å se eller forholde seg til hennes/hans reaksjoner. Det kan være metoder som sms, mail, msn, facebook osv

 
- Og akkurat dette skjedde nå nylig med en venninne av meg, hvor han kaldt og brutalt redegjorde per sms hvor landet lå. Hadde de vært tennåringer hadde jeg ikke reagert noe på det, for det hadde vært akkurat det samme som å be vennen din gjøre det. Men når voksne folk også benytter disse nye metodene blir jeg forundret. Er vi med dagens kommunikasjonsmidler i ferd å fjerne så langt fra hvernadre at vi ikke engang orker å ta bryet med å snakke med hverandre face-to-face om de vanskelige og nære ting. Vi kan ubetenksom skrive i vei enten det er på sms, mail eller blogg for den saks skyld, uten å måtte forholde oss til hvordan andre måtte reagere på vårt skrevne ord. Er det slike kommunikasjonsformer vi ønsker å ha, eller blir det selv i dagens samfunn å regne for uverdig?

lørdag 15. januar 2011

På randen til spillegalskap!


Kilde : blogg.frankeivind.net


Oppsummering av uka som har gått:

Tid brukt på husarbeid = ca 15 minutter
Tid brukt på spilling av div. spill på iphone = Alt for mye!

Nettspill, xbox, playstation osv er jeg i utgangspunktet under middels interessert i. Mens derimot brettspill som man sitter å spiller med andre levende personer går jeg sjelden lei. Backgammon må vel sies å være en  en av mine favoritter. Tidligere kunne jeg og en venninne sitte timesvis på cafè sammen og spille dette spillet. - Og kokurranseinstinktet mitt er det ingen ting i veien med...eller kanskje det er der feilen ligger hm... Men tiden hvor man sitter på cafe sammen med andre levende mennesker og spiller spill er vel forbi?

Jeg har liksom ikke skjønt poenget med å sitte timesvis fremfor tv'n eller data'n for å spille alle disse spillene, syns det hele har virket ganske meningsløst i grunnen. Og mannen min er en av dem som kunne vie mye av sin tid til dette, vel og merke før han møtte meg da.  Men plutselig så satt jeg der kvarter etter kvarter fortapt i spillandia på min kjære iphone. Og når supermannenen spurte om vi skulle gå snart svarer jeg "skal bare se om jeg klarer å skyte disse jævla grisene først"! Og hele tiden jakter man på å klare å komme seg forbi et nivå, og når man har klart det er det på'n igjen og slik fortsetter det. Før du vet ordet av det er du blitt en av dem. " Et trykk og du er hekta!"



søndag 9. januar 2011

Dagen derpå!

- Og nok en gang var en JUL over. Pynten pakkes vekk, mens noen slitne julestjerner og halvbrente julelys som har gjort nytten sin må ta sin avskjed for deres videre ferd.
Mens vi den siste måneden har kost oss bekymringsløst med de lekreste og feiteste retter, spist kaker og konfekt uten å telle kalorier eller den slags, og sist men ikke minst shoppet og brukt penger som om kontoen var utømmelig- begynner nå virkeligheten å innhente oss!

For mens ALT var lov i desmeber oppdager vi nå at både kontoen og kjøleskapet er tomt. Plutselig er det blitt forbudt å spise alt som kan har mer enn 30 kalorier. Penger som vi ikke lenger har skal spares til strømregning og NRKlisens som er like rundt hjørnet. Vi må igjen legge oss tidlig, spise kruskakli og trankapsler (unntatt de som er så tøff å drikker tran rett fra flaska da..). Vi må gjennoppta treningen som har vært forsømt siden midten av november eller tidligere.

Konfektoppskrifter legges nederst i bunken og frem kommer de hotteste slanketipsene, for de er det ikke rent få av! For nå skal vi nemlig klarstilles for sommeren! Lykke til!