Smelt marsmellowsen og delfiafettet sammen med litt av melken (i egen kjele). |
Brekk opp sjokoladen, ha i melk, smør, den smeltet marsmellowsen og evnt sukker i en kjele på svak varme. |
Hakk eller knus nøttene. Dette kan også gjøres i forkant, da man må jobbe raskt når sjokoladeblandingen begynner å smelte. |
Nå har du det over i form (eks. middelsstor ildfastform) som er dekt med bakepapir. Du heller alt i og smører det utover. Har evnt pynt på som eks. hvite sjokoladeknapper og trykker de litt ned. Setter det til kjøling og etter ca 1 time vips:
Ferdig resultat! |
1. Jeg har da halve formen med marsipan m/rom. Jeg tar en bit marsipan, knar inn noen dråper romessens. Trykker/kjevler den ut slik at den blir flat ca 0,5 cm tykk. Fyller halve formen med sjokoladeblanding, uten nøtter. Legger marsipanen oppå og har over sjokoladeblandingen.
2. Videre tok jeg av litt sjokoladeblanding som jeg hadde i en bolle som jeg hadde en halv teskje chili i. Hadde dette over i små former (etter ferdig med pnkt.3).
3. Rørte så pistasjnøttene inn i resten, og hadde det over i formen, andre halvparten som jeg hadde med marsipan.
Anbefaler å gjøre klar,formen, marispanen og nøttene på forhånd hvis man skal lage med ulike smaker, da man må jobbe raskt med sjokoladen når den har begynt å tykne.
-Håper dette ikke var uklart :-)
Men pistasjnøtter |
Med marsipan |
-Og da var kaffen klar! God søndag :-) |
Her hentet jeg min inspirasjon, som jeg har videreutviklet:
Nigella Lawson...Chocolate Pistachio Fudge...
Hei baby, gjett om jeg er glad for at jeg deler kontor med deg, for da skal sikkert jeg få smake litt i morgen...hi,hi...flinke deg Roomy! Fortsett å blogge på, du lager jo så fine innlegg.
SvarSlettEr desverre ikke på kontoret i morgen (skal på langtur). Men skal ta med tirsdag! Forsøke å blogge når jeg har tid, det er jo ganske gøy :-)
SvarSlettDette ser godt ut! Må prøve å lage. Men uten appelsinskall. Jeg må holde godteri og frukt adskilt:-)
SvarSlett