torsdag 28. oktober 2010

Procrastination

Jeg både elsker og hater dette engelske uttrykket. Opplever det nesten litt vulgært "ProCrast" Den norske oversettelsen "utsettelse", rettferdigjør ikke ordets opprinnelige betydning. Det i seg selv bekrefter vel bare det norske språkets fattighet. Jeg nærmest hater uttrykket for jeg vil ikke være i kategorien med de som "procratinate" ting. Men må nok innrømme at det skjer, men tilhører heldigvis sjeldenheten. Samtidig har ordet en litt magisk effekt på meg. Siden jeg så sterkt misliker å skulle havne i denne kategorien, fører det til at ting jeg holder på "procratinate" plutselig setter i gang med- Og derfor elsker jeg dette fantastiske engelske uttrykket som fører til effektivitet og produktivitet. For hvem er "procrastinatorene" er det sløve slabbedasker som bare driver dank? Jeg tror det er mer nyansert en det, men med det bilde forebygger det ivhertfall for meg, å skulle havne i den kategorien. Så var det back to work som jeg brått tok en pause fra hmm...





 

søndag 24. oktober 2010

Når helgen blir bare burde-burde!

Og plutselig var helgen brått over...Fredag startet med blytunge øyelukk. Etter å ha stablet seg gjennom noen timer på skolebenken med metodelære, kunne helgen endelig starte. Jippi! tenkte jeg, og det første jeg ønsket å gjøre var å synke dypt ned i sofaen med pleddet trekt langt over hue. Men det var det liten tid til, for planene og gjøremålene stod i tettere kø en rushtraffikken ut av Oslo. For her skulle det syes, males, skiftes dekk - og JA! det gjør jeg selv, er jo tross alt superkvinne! At jeg fikk noe hjelp av supermannen trengs vel ikke sies så høyt..
- Deretter skulle jeg ha strøket noen gardiner. Innimellom burde jeg sikkert ha rukket noe matlaging, men selv superkvinner jukser også skal dere vite :-). Og Gullrekka kunne jeg bare se langt etter. Når lørdagen ankom, var det bare å gyve løs på dagens liste. For selv om mye var unnagjort fredag, var det ikke fritt for gjøremål som stod for tur før helgen var omme. Så skulle man tro at søndagen kom til å bli min hviledag, men neida......Og da er det bare en ting å gjøre - Telle ned til neste helg! 

onsdag 6. oktober 2010

Til ettertanke




Blogger skal liksom være litt morsomme eller inspirerende, men dagens blogg ønsker jeg vie til litt mer de dypere tanker. Det merkes at mørket kryper tettere på. I løpet av den siste tiden har flere nære personer av meg mistet noen de står nær. Selv om man har kunnskapen om livets gang, og vet hva som venter på andre enden av tidsaksen er det allikvel uvirkelig når det inntreffer. Selv om det er ventet, blir det nå så endelig. Man mimrer om dagene som var og tenker lite på dagene som kommer. Dette bidrar også til at man setter ting i perspektiv. Borte er alle bagatellene, som "bad hair day" og kjegglingen med samboeren. Vi trenger nok av og til å bli påminnet dette. Det å ikke henge seg opp i alle bagateller, eller ta noen for gitt- for plutselig er den der ikke lenger. Det er et engelsk ordak som gir mye mening; Husk å "Stop and smell the roses".

Hvit rose til deg...

søndag 3. oktober 2010

Høstkos :-)

Det sies at alle årstider har sin sjarm, men høsten er utvilsomt den beste av de alle. Dets flotte farger og høststormer som herjer ute. Uansett kan man nyte dagen, enten det er å kose seg ute i høstsolen med alle de gyllne fargene. Eller når høststormen setter inn, regnet pisker mot ruten og løvet flagrer i vinden og det er legitimert å sitte inne med tente stearinlys, noe varmt i koppen og noe å søtt å bite i. -Og best av alt, alle krav om å få bukt med sellulitter og bilringer er BORTE. Ihvertfall til over jul. Så nyt tiden!

fredag 1. oktober 2010

Tidskvote!

Tidsklemma er blitt et stuerent begrep vi ofte tar i bruk for å leigitimere alt vi ikke får gjort. For det er jo mange ting man skal rekke i løpet dagen, og ihvertfall hvis man har tenkt til å gå på det som kalles for jobb!
  
to_do_listJeg vil nærmest utrope meg til ekspert på alt jeg tror jeg skal rekke i løpet av dagen. Og jeg skriver lister, mange lister og  lange lister hvor jeg redegjør for alle  dagens gjøremål som skal unnagjøres før dagens slutt. På jobb, som hjemme. Listene har nemmelig blitt et begrep i vennegjengen, og går under navnet     "TO DO". Jeg skriver "To Do" øverst på arket, og fargelegger bokstavene helst Rød. Og jo mer jeg får strøket av denne listen jo bedre føler jeg meg. Men det skal sies at det tilhører sjeldenheten at jeg kommer i mål. Noen ganger tar det faktisk opp til uker å komme seg gjennom listen som jeg hadde tenkt til å bruke en dag på. Og jeg tror neppe det skylles min inneffektivitet.
Men jeg har jo så gjerne lyst til å rekke alt jeg ønsker. Og siden vi har miljøkvoter som man kan kjøpe for å slippe å ta miljøhensyn, må det vel også finnes tidskvoter. Tidskvoter kjøper man av de som driver dank og ikke aner hva de skal bruke tiden sin til. Man setter da den kjøpte tiden inn på sin tidskonto som man igjen kan  foreta transaksjoner fra når det røyner på som verst. God helg!