tirsdag 9. august 2011

Ekeby gård - Er igjen ute å tester cafèer i Østfold.

Etter lite aktivitet har Superkvinnen? igjen vært ute å testet cafèer i Østfold. Etter tips fra en kollega gikk turen denne gangen til Ekeby gård i Rygge. Alt hva dette fylket har å by på - imponerende.

Ekeby gård har mye å by på både for de store og små. Om du er ung og nyforelsket kan dere få med dere en piknickurv (som dere må fylle selv vel og merke) og pledd for en romatisk lunch i gresset. Og for de av oss som er av den mer komfertable typen kan lunchen og/eller kaffen nytes ved et av deres mange cafebord inne eller ute.
For de minste er nok geitene og kyllingene det mest interessante.

Det er fine turområder som kan utforskes før turen avrundes ved cafeen. Når man har slappet litt av med noe godt attåt kan man sjekke ut hva gårdsbutikken deres har å by på herligheter. Her finner du spesialiteter fra landbruket rundt Oslofjorden og delikatesser fra Sør-Afrika. Ekeby samarbeider med Fairview i Sør-Afrika. I tillegg til gårdsbutikken tilbyr Ekeby lukkede selskaper.


Vi startet med en tur i området rundt gården. Møtet med geitene var spennende for spesielt en av turdeltakerne- og det var nok best at de var inngjeret. 
En som håper på nye lekekammerater...


Så gikk turen tilbake til butikken hvor vi gikk for å kjøpe noen forfriskene som skulle nyte i godværet. Vi endte opp med en forfriskende iste og noe å bite i. 
Velkommen inn i gårdsbuttikken, som har noe for en hver.


..Og her er litt av hva Ekeby gårdsbutikk har å tilby...
Balsamicoeddik, oliven olje og krydder i skjønn forening :-)

Boksene er iste i fra Sør-Afrika. 

Hovedhus og Geitetårn. 
Inn til butikken og utecaféen. 




Dagens fangst :-) Deilig nybakt brød og spennende krydder var noe av tingene som havnet i posen denne gangen.


Vi kommer nok til å ta flere turer til Ekeby gård. Dersom du har lyst til å lese mer om stedet, i tillegg til veibeskrivelse kan du gå inn på deres hjemmeside: www.ekeby.no.

Og når man først er i området er man ikke langt unna Larkollen, Herregårder eller andre perler som man finner i Østfold. God tur!

-Tar gjerne i mot tips til andre cafèer som er verdt et lite besøk :-)